2011. április 26., kedd

Pillangók vagyunk


Az átalakulás folyamatának rendkívül nagy ereje van az életünkben. Miközben a jövő lehetőségei kitárulnak előttünk, s egyre szélesebb megértésre törekszünk, lágyan megadjuk magunkat a múlt láncainak. Kibontakozunk a régi sebekből, új színeket veszünk föl, és a remény újra szárnyakat ad.

Olyanok vagyunk, mint egy pillangó, amely a sötét bábállapotból csodás módon kibontja magát. A pillangó kiszabadul és belép a fénybe, s ez által új tudatosságra tesz szert. Meglátja. mit idáig az őt körülvevő burok eltakart előle. Hisz álomvilágban élt, nem látta mi is veszi őt körül.. Milyen csodákat is rejt magában az élet... nem látta és nem is érezhette, hisz sötétség vette körül... de mikor a burok megrepedt, egy kicsiny szelet tárult szeme elé az "igaz" világból, s a kis pillangó szívében vágy lobbant, hogy ennek a világnak a részese legyen. Már nem is tudta elképzelni életét egy helyben gubódzva tovább a sötétségben. Fényre vágyott. Arra vágyott, hogy repüljön, hisz arra született. És most eljött az idő, megtehette első szárnycsapásait, táncolhatott a sokszínű virágok között... élvezhette a frissen nyert szabadságát.

De a sötétség nem volt hiábavaló, percről percre, napról napra a bebábozódott hernyó belsejében változások játszódtak le. Kifejlődtek szárnyai, új érzékei és már új tudatossága is születőben volt.
Míg nem ismerte a sötétséget, addig a fényt se ismerhette meg. A sötétség által megtanulhatta, mit is jelent a fény... ez jelentette számára a növekedés időszakát. E nélkül, nem válhatott azzá, aki ő valójában, egy gyönyörű pillangóvá.
.   .   .

Nem kerülheted mindig el a nyomasztó, ijesztő, felőrlő dolgokat. Mindössze annyit tehetsz, hogy megválaszthatod, hogyan fogsz létezni és hogyan fogod használni mindazt, amit kaptál és kapni fogsz.
A pillangó a szeretet egy nagyon fontos jelképe, ahogy Te magad is! Éppen most történik a vágyott újjászületés... és a repülés el is kezdődött...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése